Harran Üniversitesi ev sahipliğinde Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Millî Eğitim Bakanlığı ve Genç STEM Derneği iş birliğiyle düzenlenen 1. Ulusal Eğitimde Yapay Zekâ Kongresinde, yapay zekâ eğitimde uygulamaları akademisyenler, öğretmenler ve ilgililerce ele alınacak. Milli Eğitim Bakanı Öğretmen Ziya Selçuk, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer’in açılış konuşmaları yanı sıra 16 davetli konuşmacının, 126 bildiri sahibinin ve yüz yüze de olmak üzere 500 dinleyicinin yer alacağı kongre 3 gün sürecek. Kongrede gelişen yapay zekâ ve öğretimsel teknoloji araçları üzerine önemli tartışmalar ile modern eğitim yarışında biz de varız mesajı verilecek.
Kongre’nin özellikle Harran Üniversitesi ev sahipliğinde Şanlıurfa’da yapılması ilde eğitim teknolojileri kapsamında yürütülen ulusal ve uluslararası projelerin çıktıların artık görünür hale gelmesi ve kadim Harran Okulu’nun temellerinin canlandırılması isteği yatmaktadır.
Kongrenin bir diğer özelliği de bilimsel çalışmalar dışında okullarda eğitim teknolojileri alanında başarılı uygulamaların bir çalışma olarak sunulmasına imkân vermesi. Yapay zekanın konu alındığı e-eTwinning, Erasmus+, Kalkınma Ajanı projelerinin yanı sıra eğitim ve teknoloji entegrasyonu çerçevesinde ele alınabilecek teknoloji destekli eğitim, robotik, STEM gibi en iyi uygulamalar ve çalıştaylar da bulunacak. Böylece eğitim ve yapay zekâ konuları gerek teorik temelli bilgileri ile katılan akademisyenler gerekse saha uygulamaları ile katılan öğretmenlerimizin birlikte geniş kapsamlı tartışmaları mümkün olacak.
Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik “Okul eğitimi ve yapay zekâ alanlarının birlikte ele alınacağı bu kongre ile ülke eğitiminde stratejik adımların atılması yolunda katkı sunmayı amaçlıyoruz. Eğitimde yapay zekâ başta olmak üzere farklı e-teknolojilerin tartışılacağı kongre neticesinde yayınlanacak bildiri özetleri kitapçığıyla da ulusal yapay zekâ politikalarının belirlenmesinde aktif rol almış olacağız.” diyerek kongrenin amacını dile getirdi.
Kongre kapsamında ayrıca erken yaşta oyun ve oyunlaştırma, masallarla STEM+A, STEM etkinlikleri, eğitimde yapay zekâ uygulamaları, eğitimde drama ve robotik kodlama konularını içeren altı farklı workshop düzenlenecektir.
28-30 Haziran tarihlerinde yüz yüze ve online düzenlenecek kongreye www.eyz2021.com adresinden dinleyici kaydı yaparak kayıt olabilirsiniz. Kongre, katılım ve sunum için herhangi bir ücret gerekmemektedir.